Wij helpen marketeers impact te creëren onder miljoenen 50+ consumenten

Fresh Data

Stap één is het vergaren van Fresh Data. Dat doen wij door eerst te inventariseren wat er aan data & onderzoek aan klantzijde beschikbaar is. Wij vullen onze Fresh Pool Scan aan met analyses op de campagnes, beeldtaal, tone of voice en andere CX onderdelen. Vervolgens voeren we altijd ons eigen doelgroep onderzoek uit in samenwerking met Motivaction. We onderzoeken 7 concrete parameters die worden getoetst op merk en concurrentie zoals ‘persuasion’ en ‘saliency’. Dat resulteert in een  helder rapport  dat inzicht geeft in de ‘brand fit’ van het merk en concurrentie binnen meerdere 50+ groepen. 

De Fresh Pool Scan is de basis en de brug naar de volgende fase waarin we merk. doelgroep en product/dienst naast elkaar leggen. En we op zoek gaan naar Fresh Insights. Die mogen niet categorie-overstijgend en te generiek zijn. En ze moeten vooral realistisch zijn, niet op basis van wensdenken. Hier speelt de briefing vanuit opdrachtgever een cruciale rol. Wat is de vraag? Moet er een nieuwe propositie ontwikkeld worden, moet het merk nog gebouwd worden, is het nieuwe campagne of alleen een vertaling vanuit het centrale merkidee? Relevante inzichten zullen worden ontwikkeld waarna het winnende inzicht centraal zal staan in de behoefte-belofte-bewijs briefing.

Fresh Insights

Fresh Ideas

In de ontwikkeling van Fresh Ideas moet alles samenkomen om tot impactvolle communicatie te komen. De ervaring en denkkracht van onze creatieve denkers is hierin belangrijk. We ontwikkelen altijd medium onafhankelijke concepten die vertaald kunnen worden naar alle mogelijke assets & mediatypen. Cruciaal is om te blijven werken vanuit de behoefte van de consument en het inzicht dat moet leiden tot gedrag. De doelgroep heeft namelijk al heel wat voorbij zien komen aan commerciële communicatie de afgelopen decennia. En die was niet altijd aan hen besteed of gericht. Dus wegblijven bij stereotypen, laten zien dat we ze echt begrijpt, prikkel ze en wees verrassend.

Last but not least, zijn wij als team door de wol geverfd als het gaat om het produceren en distribueren van de campagnes: Fresh Delivery.
We hebben een groot netwerk aan makers die assets leveren voor alle mogelijke kanalen. Ook hebben we veel specifieke mediakennis in huis over de doelgroep die de effectiviteit van campagnes verhoogd. De doelgroep is enerzijds heel goed te bereiken middels media als TV, radio en print. Maar ze verwachten anderzijds steeds meer ‘experience driven marketing’ initiatieven van merken. Dat vraagt dus ook om het voeren van een verrassende, activerende campagne die doorloopt.

Fresh Delivery